logo Erik de Jong

Erik de Jong Uitvaartverzorging &
begeleiding

Voorbespreking
Mensen praten meestal niet graag over de dood, laat staan dat men zijn/haar eigen wensen met betrekking tot de eigen uitvaart wil maken. De dood hoort echter wel bij het leven, rationeel gezien is het zelfs de enige zekerheid die je in het leven hebt! Nabestaanden stuiten bij het regelen van een uitvaart vaak op veel vragen. Wat had de overledene gewild? Is dat wel gebruikelijk/passend? Wordt het een crematie of begrafenis, wat voor muziek wordt er gedraaid tijdens de plechtigheid/afscheid?

herfstblad

Gelukkig komt het steeds vaker voor dat mensen tijdens hun leven al na gaan denken over de dood en hun eigen uitvaart. Dus niet alleen bij ouderdom of ziekte, maar ook al op jongere leeftijd. Soms wil men kennismaken met diegene die hun uitvaart in de toekomst zal gaan uitvoeren en vaak worden dan gelijk de eigen wensen vastgelegd. Door uw wensen van te voren vast te leggen wordt het uiteindelijk echt uw eigen uitvaart!

herfstblad

Heeft u al nagedacht over uw uitvaart en u wilt het één en ander vastleggen of u wilt een vrijblijvend (kennismakings) gesprek? Dat kan. Wij komen graag bij u langs voor een eerste kennismaking of een zogeheten “voorgesprek”. U bent vanzelfsprekend ook welkom bij onze vestiging aan de van Vredenburchweg 55 te Rijswijk. Zo’n gesprek verplicht u tot niets en is geheel kosteloos.

herfstblad

In dit voorgesprek kunt u al uw uitvaartwensen met ons doornemen en eventueel vast laten leggen in een wensenformulier. Hierin kunt u zo gedetailleerd als u zelf wilt, de wensen betreffende de uitvaart vastleggen. Vanzelfsprekend kunnen wij u daarvoor ideeën aanreiken en desgewenst voorbeelden laten zien van o.a. kisten, kaarten enzovoort. Zo houdt u de regie in handen, ook als u er zelf niet meer bent. Het ingevulde wensenformulier kunt u ondertekend bij uw verzekeringspapieren bewaren en eventueel kopieën van dit formulier aan, voor u, belangrijke personen geven. U bepaalt dus zelf in hoeverre u uw wensen vast wilt leggen en kenbaar maken bij uw naasten. Uw vragen en wensen staan centraal in dit voorgesprek en onze ervaring is, dat vooraf regelen van de uitvaart rust geeft.

herfstblad

De Jong Uitvaartbegeleiding is niet afhankelijk van verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor bent u ook geheel vrij in de keuzes die u wilt maken voor uw uitvaart. Door goed te luisteren naar uw wensen kunnen wij voor u de uitvaart verzorgen die u voor ogen heeft. Wij zullen u tijdens het voorgesprek ook niet lastig vallen met het aanbieden van een uitvaartverzekering. Wij kunnen echter wél aan de hand van een vrijblijvende begroting aangeven of u voldoende verzekerd bent.

herfstblad

Door de wijze van begeleiding tijdens het afscheid krijgt u als nabestaande meer grip op de situatie en ontstaat er ruimte om uw eigen beslissingen te nemen. Met onze deskundige ondersteuning en begeleiding kan het afscheid een troostend afscheid worden.

herfstblad